Praznujemo 100 let delovanja društva.

Novice

Poletne novice

Pozdravljeni,

nekaj novic vam pa moramo podati. Veselice, ki smo jih organizirali v mesecu juliju so dobro uspele. Predvsem gre zahvala gostom in pa seveda sponzorjem. En teden po veselici smo se podali na tradicionalno pot s kolesom na morje. Letos je trasa potekala od Ihana do Ankarana. Osem naših članov je uspešno prekolesarilo 140km že 6, vse skupaj pa je bilo že to 7 kolesarjenje saj je enkrat potekala trasa v Prekmurje. Nato smo se gasilci podali na dopuste, mesec september pa nam  je prinesel prve aktivnosti. Pionirke našega društva so se pričele pripravljati na državno orientacijo, ki je bila 17. septembra na Golteh. Dobra priprava in nekaj male smole je pripeljala ekipo do 21. mesta. Razmere so bile mrzle in mokre, kar so naše pionirke z mentorjem uspešno premagale. V sodelovanju z POŠ Ihan pa so se pričele tudi priprave na DMG. O rezultatih vas obvestimo kmalu. Sedaj smo že meseca oktobra, ki je mesec nas gasilcev, saj obeležujemo mesec požarne varnosti. Teme letošnjega meseca še ne vemo, vendar vsem svetujemo primerno ravnanje z ognjem, nevarnimi odpadki, kot tudi strpno vožnjo z avtomobilom.

 

Čestitke in obvestilo!

Člani in članice čestitamo ob 25. obletnici Republike Slovenije ter s tem nas slovenskih gasilcev, ki smo še vedno najmočnejše združenje v Sloveniji.

Obveščamo pa vas, da bo jutri v Ihanu potekalo DP v cestnem kolesarjenju zato bodo na trasi: Ihan – Goričica pri Ihanu – Brdo – Dobovlje – Žeje – Brezovica pri Dobu – Dob – Podrečje – Prelog – Ihan, kratkotrajne popoldne prometne zapore od 9. do 19. ure.


Hvala za razumevanje.

 

Vljudno pa vabljeni na tradicionalne veselice, ki bodo že čez 14 dni.

 

Ko zagori, naj se ti ven mudi!

Geslo letošnjega meseca požarne varnosti je: Ko zagori, naj se ti ven mudi! Tematika je namenjena osveščanju o evakuaciji. Zato ob vsaki nevarnosti upoštevjte označene poti za čimkrajšo evakuacijo iz nevarnega območja v stavbi. Znaki za evakuacijo so zeleno bele nalepke ali table, na katerih najdemo smer izhoda iz stavbe.

 

Novice!

Že nekaj časa se nismo nič oglasili na naši spletni strani. Zato nekaj svežin in nekaj starih novic.

V mesecu oktobru smo obiskali naš vrtec Krtek in POŠ Ihan, kjer smo izvedli evakuacijo otrok ter nato še kratko prikazno vajo gašenja in reševanja. Prikazali smo jim tudi opremo v vozilih in na kratko razložili delovanje. V tem mesecu so se naše članice udeležile tudi regijskega tekmovanja za člane in članice, ki je potekalo v Šmartnem pri Litiji. V mokrem vremenu so dosegle 14. mesto. Naša mladina se je v sodelovanju z POŠ Ihan udeležila državnega srečanja Društva mladi gasilec v Šentjerneju. Na tekmovanje je odšla ekipa mlajših pionirjev. Skozi tekmovanje in ogled nekaj znamenitosti v mestu in okolici so na koncu dosegli 13. mesto. Organizirali smo tudi regijsko srećanje za mentorje v našem domu, kjer so mentorji nabirali znanje na 3 delavnicah. Imeli so se odlično. Konec leta smo krajane obiskali s koledarji za leto 2016. Zahvaljujemo se vsem za prispevek, ki bo prav prišel pri nabavi opreme in delu društva. Operativni člani in članice pa smo imeli še družabno srečanje za zaključek leta.

Na dan 19.2. je v prostorih gostilne Mgan potekal že 94. občni zbor. Občni zborj je minil hitro in mirno. Obiskali so nas vsa sosednja društva in društva iz sektorja Domžale, prav tako pa pobratena društva Padež in Srednja Bistrica. Pozdravili so nas tudi delagat GZ Domžale in KS Ihan, pridružil pa se nam je tudi župnik. Skupaj smo preživeli lep večer.

Gasilska mladina se je pripravljala na občinski kviz, ki je bil 5. marca na Viru. Na tekmovanju so bili ekipa pionirjev in ekipa mladincev. Ekipa mladincev je po nekaj napakah dosegla zadnje mesto, vendar je dobra uzkušnja za nadalnja tekmovanja. Ekipa pionirjev pa je zmagala in se uvrstila na regijsko tekmovanje, ki bo ta vikend v Mengšu. Čestitamo vsem za rezultate.

Glede na plan dela poveljnika in predsednika na občnem zboru nas v letošnjem letu čaka še veliko dela.

 

3. Tek na Križentaver

Vljudno vabljeni na 3. Tek na Križentaver, ki ga pripravlja Turistično društvo Ihan.

TURISTIČNO DRUŠTVO IHAN, SEKCIJA KRIŽENTAVER

VABI NA

3. TEK NA KRIŽENTAVER (VELIKI VRH) NAD IHANOM

KI BO V SOBOTO 12.9.2015 OB 16. URI
S ŠTARTOM PRI GOSTILNI MNGAN IN CILJEM NA VRHU KRIŽENTAVRA

DOLŽINA PROGE, KI POTEKA PO GOZDNIH POTEH - CCA. 4,8 KM IN 250/120 VIŠINSKIMI METRI
KATEGORIJE:
Z3/M3 starejše deklice/starejši dečki - letnik 2000 in več - U16
Z4/M4 mladinke/mladinci 96–99 16–19 U20
Z5/M5 članice/člani 76–95 20–39 let
Z6/M6 mlajše veteranke/mlajši veterani 66–75 40–49 let
Z7/M7 starejše veteranke/starejši veterani 65 in starejši, 50 let in več
Prvi trije v vsaki kategoriji prejmejo medalje, podelitev bo cca. 1 uro po zaključku teka pod prireditvnim kozolcem gostilne Mngan.
Nagrada za najhitrejša tekača med moškimi in ženskami – odojek / lepa praktična nagrada, vsak tekač prejme topel obrok.
Štartnina znaša 5€, prijave in plačilo štartine bodo možne od 14.30 ure 15.45 ure ob štartni črti pri gostilni Mngan, Prelog pri Ihanu, Breznikova cesta 2. Zaželjene predprijave na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . Morebitne dodatne informacije so na voljo na tel. 031 419 362 (Branko Sojer).
Vljudno vabljeni tekači, prav tako tudi pohodniki na ogled in navijanje!

Več pa na povezavi Facebook dogodka: Tek na Križentaver - KLIK!

 
Več člankov...

Obvestilo!

To spletno mesto zaradi boljšega upravljanja in brskanja po njem uporablja piškotke (cookies). Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.
Anketa
Vam je delo naših gasilcev všeč?
 
Števec
Števec pogledov vsebine : 165630
Iskanje
Kontaki
pgd.ihan@gmail.com

112

Gasilci - Reševalci

113

Policija

http://www.webanalyticsworld.net/wp-content/uploads/blogger/93-facebookgroup.jpg