Po dolgem času malo novic.

 

V mesecu marcu so se pričele letošnje aktivnosti. Operativna enota izvaja mesečna usposabljanja, 3 člani se izobražujejo za NGČ na nivoju gasilske zveze, ki ga bodo v septembru tudi zaključili.

Naši mladi gasilci so se v okviru DMG ki se izvaja v POŠ Ihan udeležili tekmovanja v Šmartnem v Tuhinju in zasedli 6. mesto.
V soboto 5.4. sta se ekipa pionirjev in mladincev udeležili občinskega kviza, ki je bil v Viru, ekipa pionirjev je dosegla 4. mesto, ekipa mladincev pa 3. mesto. V nadaljevanju meseca pa sledijo vaje za občinsko orientacijo, ki bo v organizaciji GZ Mengeš.

Ekipa naših članic pa je prav tako pričela z vajami za članska tekmovanja, ki bodo predvidoma v juniju.

 

Dne 10.5.2014 smo se gasilci iz Ihana udeležili praznovanja 90. Letnice delovanja društva. Pot nas je izpred gasilskega doma z 22 člani odpeljala ob 13.30. V častnih uniformah smo sodelovali v paradi gasilcev in kulturnem programu, ki so ga pripravili v sodelovanju z občino Črenšovci. Kot vsakokrat so nas prijatelji iz Prekmurja dobro sprejeli in odlično pogostili. Dan in večer je minil v sproščenem vzdušju na katerem smo utrjevali in sklepali nova poznanstva. Tudi v prihodnje bomo z našimi 'pobratenci' dobro sodelovali in se srečevali na raznoraznih prireditvah in pa tudi v letošnjem poletju, ko se bomo v Prekmurje odpravili s kolesi.

 

Dne 11.5. 2014 so se Ihanski mladi gasilci udeležili Občinskega tekmovanja v orientacji, ki je potekalo v vasi Topole v GZ Mengeš. Na tekmovanje smo se odpravili z 7 ekipami. Zelo dobro pripravljenost smo potrdili z odličnimi rezultati in sicer: prva ekipa pionirk je dosegla 5. Mesto, druga ekipa pionirk je dosegla 8. Mesto, tretja ekipa pionirk pa je dosegla odlično 4. Mesto. V kategoriji pionirjev je prva ekipa dosegla 13. mesto, druga ekipa je dosegla 3. Mesto in prva ekipa pionirjev z zelo veliko prednostjo 1. Mesto. V kategoriji mladincev je bila izmed vseh sodelujočih najmlajša ekipa prav naša in je dosegla odlično 4. Mesto. Ekipi pionirjev sta se uvrstili na regijsko tekmovanje, ki bo 24.5. v Loki pri Mengšu. Vsem tekmovalcem čestitamo za dosežene rezultate.

 

Slikovno gradivo pa najdete na naši Facebook strani - skupini