Novice

Oktober mesec požarne varnosti 2018

V letošnjem mesecu oktobru je pozornost posvečena številki 112 na katero kličemo, ko potrebujemo pomoč gasilcev ali reševalcev. Je pa pomembno, da ob klicu na številko 112 ostanite mirni in povejte:

- kdo kliče,
- kaj se je zgodilo,
- kje se je zgodilo,
- kdaj se je zgodilo,
- koliko je ponesrečencev,
- kakšne so poškodbe,
- kakšne so okoliščine na kraju nesreče,
- kakšna pomoč je potrebna.

Tudi člani in članice PGD Ihan bomo izvajali aktivnosti in osveščali krajane in krajanke o letošnji temi - številki 112.

Rezultat iskanja slik za 112

 

Spomladanske novice

Že kar nekaj časa vas nismo nič obvestili o naših aktivnostih. Društvo je v mesecu februarju imelo že 96. občni zbor. V dobrem vzdušju smo pregledali delo v preteklem letu ter izvedli tudi volitve za funkcionarje in organe društva. Vodstvo ostaja nespremenjeno ter tako uspešno nadaljuje delo Ihanskih gasilcev. Prav tako pa smo imeli tudi Občni zbor mladinske komisije na katerem se je zbralo 27 otrok.  V tem mesecu je potekal tudi Kviz GZ Domžale za mladino na Viru. Ekipa pripravnikov je dosegla 5. mesto, ekipa pionirjev 5. mesto ter ekipa mladincev 8. mesto. Ekipa pionirjev se je nato v mesecu marcu udeležila regijskega kviza v Lukovici na katerem so osvojili 10. mesto. Istega večera pa smo  prejeli poziv o dimniškem požaru na Brdu 4. Na kraj smo prispeli 21.15 z dvema voziloma in 12 gasilci, kasneje sta se pridružila še 2 gasilca. V sodelovanju s poklicnimi gasilci CZR Domžale smo pogasili požar v dimniku krušne peči, nadzirali stanje in opravili prvo čiščenje dimnika. Intervencijo smo zaključili ob 22.30 uri. Mladina je nato nadaljevala s pripravami na tekmovanje v orientaciji, ki bo v mesecu maju. Operativna enota se usposablja vsako drugo sredo v mesecu, da bo še bolje pripravljena na morebitne intervencije za katere upamo, da jih ne bo. V začetku meseca aprila smo pomagali pri čiščenju na Čistilni akciji KS Ihan in tako olepšali habitat v katerem živimo. Konec aprila natančneje 20.4. pa smo se udeležili skupščine GZ Domžale.

 

Vaja zaščite in reševanja - obvestilo!

Danes 21.10.2017 bo na območju Centralne čistilne naprave Domžale Kamnik potekala gasilsko reševalna vaja s predpostavko eksplozije s požarom v času izvajanja industrijske radiografije. V vaji sodelujejo enote CZR Domžale, tri gasilske enote GZ Domžale, enota ELME , ARAO, PP Domžale. Preizkusila se bo pripravljenost enot na manjšo radiološko nesrečo. Vaja je zaprte narave, zato bo ogled vaje možen le za povabljene predstavnike sodelujočih enot.

 

Intervenciji v Selu in Ihanu

Naše društvo je v mesecu decembru posredovalo na dveh intervencijah. Prva intervencija je bila 9.12.2017 ob 7:55 in sicer podrto drevo v potoku Mlinščica. Skupaj s CZR Domžale smo z 8 gasilci in vitlom na GVC 16/25 drevo izvlekli iz struge potoka ter preprečili poplavljanje hiše ob potoku. Intervencija je bila uspešno izvedena. Druga intervencija je bila 23.12.2017 ob 21.29 zvečer. Poziv je bil Kadi se iz strehe stanovanjske hiše Breznikova cesta 103. Člani operativne enote našega društva smo imeli na ta večer zadnji sestanek in druženje v gasilskem domu zato je bil izvoz na kraj intervencije zelo hiter. To je botrovalo, da smo izolacijo hitro pogasili in odstranili iz podstrešja stanovanjske hiše. Intervencija je bila uspešno zaključena.

 

Mesec požarne varnosti

Rezultat iskanja slik za ko se nesreča zgodi naj bodo proste poti

 
Več člankov...

Obvestilo!

To spletno mesto zaradi boljšega upravljanja in brskanja po njem uporablja piškotke (cookies). Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.
Anketa
Vam je delo naših gasilcev všeč?
 
Števec
Števec pogledov vsebine : 184681
Iskanje
Kontaki
pgd.ihan@gmail.com

112

Gasilci - Reševalci

113

Policija

http://www.webanalyticsworld.net/wp-content/uploads/blogger/93-facebookgroup.jpg