Novice

Uspešno zaključen tečaj za IDA!

Dva naša operativna člana Franci Hribar in Blaž Cerar sta uspešno zaključila tečaj za uporabo izolirnega dihalnega aparata - IDA. tečaj je potekal v izobraževalnem centru na Igu v sredo 23. 1. in 24. 1. 2013. Želimo jima čibolj uspešno in varno uporabo IDA ter še nadaljne usposabljanje v društvu na tem področju.

 

Tekoče novice!

Jutri in v četrtek se bosta dva naša operativna člana udeležila izobraževanja za dihalne naprave na Igu. Želimo jima, da pridobita čim več znanja in uspešno zaključen tečaj.

V četrtek 14. 2. 2013 je v planu priprava mladinskega občnega zbora za vse že in bodoče nove mlade gasilce. Ura se še sporoči.

V petek 15. 2. 2013 ob 18.00 bo v prostorih gostilne Mngan potekal OBČNI ZBOR za vse člane gasilskega društva Ihan na katerem bo glavna tema volitve organov.

 

Zaključen tečaj za gasilca!

V torek 18. 12. je v naši dvorani gasilskega doma potekal zaključek nadaljevalnega tečaja za gasilca, ki je potekal v organizaciji GZ Domžale. Domžalska gasilska zveza je tako pridobila 38 novih operativnih gasilcev. Iz naših vrst pa so tečaj uspešno zaključili: Žan Kržan, Franci Hribar, Martin in Lea Stupica, Nejc Povirk in Blaž Cerar. Vsem lepo čestitamo in želimo veliko uspehov v prostovoljni gasilski stroki.

Slike in kratek opis tečaja klik TUKAJ.

 

Vaje z MB Fox 3!

Vsi operativni člani ste jutri, torej sobota 12.1.2013 vabljeni na vaje z motornima brizgalnama, da krstimo nove sesalne cevi in malo povadimo delo in rokovanje z ročniki. Zbor ob 15:00 pri gasilskem domu!

 

Požar hiše - Dragomelj!

Danes ponoči ob 1.34 smo bili pozvani na intervencijo požara stanovanjske hiše v Dragomlju. Po 6-ih. minutah smo izvozili s 5 gasilci in GVC 16/25, ter 3 minute kasneje še z 2 gasilcema in GVM-1. Na kraj požara smo prišli ob cca. 1.45 kar pomeni, da smo bili tudi tokrat hitri. Na intervenciji smo najprej zagotovili opremljenost 4 gasilcev z IDA kot rezervne ekipe. Nato smo dobavljali vodo preko verige vozil do vozil CPV-ja, kateri je prvi izvajal notranje napade. V intervenciji je bil rešen arhiv dokumentov ter spodnji del objekta. Hitro posredovanje je preprečilo širjenje požara na sosednji hlev s konji. Ob koncu intervencije pa smo z lopatami odstranili strešnike v prvem nadstropju. Tudi tokrat so nas ovirale nizke temperature ter zmrznjena tla. Večji del škode je nastal na ostrešju hiše ter na lesenih tleh. Vzrok požara še ni znan.

Slike klik TUKAJ.

Objava na portalu Domžalec.si, klik TUKAJ.

 
Več člankov...

Obvestilo!

To spletno mesto zaradi boljšega upravljanja in brskanja po njem uporablja piškotke (cookies). Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.
Anketa
Vam je delo naših gasilcev všeč?
 
Števec
Števec pogledov vsebine : 181991
Iskanje
Kontaki
pgd.ihan@gmail.com

112

Gasilci - Reševalci

113

Policija

http://www.webanalyticsworld.net/wp-content/uploads/blogger/93-facebookgroup.jpg