Novice

Nočno neurje 21.8.2014 Selo in Prelog

V četrtek 21.8.2014 smo bili Ihanski gasilci spet aktivni. Ob 3:20 zjutraj smo ob močnem neurju dobili poziv na intervencijo podrtega drevesa na naslovu Selo pri Ihanu 36. Ko smo s 3 gasilci prispeli na kraj dogodka so se s situacijo že ukvarjali gasilci CPV-ja. Ob prihodu na to lokacijo smo dobili nov poziv za več odkritih streh in podrtih dreves v naselju Prelog tako da se je ekipa s kaminom odpravila na te lokacije. Tam smo tekom celotnega dopoldneva in preje noči ter do cca 14h popoldan odstranjevali podrta drevesa in sanirali/pokrivali strehe objektov. Ob tem hvala vsem ki so sodelovali na teh intervencijah ter tudi PGD Domžale-mesto in PGD Študa za pomoč na našem območju. Hvala tudi krajanom za strpnost ob odstranjevanju in sanaciji posledic ter tudi za kak prigrizek in pijačo-

Slike in kratek opis intervencij na povezavi: http://www.domzalec.si/nocno-neurje-mocno-prizadelo-prelog-pri-ihanu

Več slik pa še sledi.

 

Gozdni požar 10.6.2014 - Matetovo znamenje

Včeraj smo ob 16:52 dobili poziv za gozdni požar pri Matetovem znamenju na Goropečah. Gorelo je cca 400m2 podrasti v gozdu. V cca 3 minutah smo izvozili na intervencijo in kasneje po 20 minutah se nas je na kraju zbralo 15 gasilcev. Intervencijo smo uspešno zaključili v sodelovanju z CPV Domžale in njihovim GVGP. Vzrok požara zaenkrat še ni znan. Nekaj foto utrinkov pa je posnel naš krajan Anže Godec.

Fotogalegija - KLIK!

 

Literatura za VE 2014

Prosojnice za požarno preventivo

https://drive.google.com/file/d/0B6NDtd8DBAh2WDZPbnVPRk9ucHM/edit?usp=sharing

Prosojnice za informatiko:

https://drive.google.com/file/d/0B6NDtd8DBAh2Y1UxQzFkdjVCdGc/edit?usp=sharing

 

Litaratura taktika - del Sojer

https://drive.google.com/file/d/0B6NDtd8DBAh2ZnJjU0pBX0hNWmM/edit?usp=sharing

 

Pomladanske novice

Po dolgem času malo novic.

 

V mesecu marcu so se pričele letošnje aktivnosti. Operativna enota izvaja mesečna usposabljanja, 3 člani se izobražujejo za NGČ na nivoju gasilske zveze, ki ga bodo v septembru tudi zaključili.

Naši mladi gasilci so se v okviru DMG ki se izvaja v POŠ Ihan udeležili tekmovanja v Šmartnem v Tuhinju in zasedli 6. mesto.
V soboto 5.4. sta se ekipa pionirjev in mladincev udeležili občinskega kviza, ki je bil v Viru, ekipa pionirjev je dosegla 4. mesto, ekipa mladincev pa 3. mesto. V nadaljevanju meseca pa sledijo vaje za občinsko orientacijo, ki bo v organizaciji GZ Mengeš.

Ekipa naših članic pa je prav tako pričela z vajami za članska tekmovanja, ki bodo predvidoma v juniju.

 

Dne 10.5.2014 smo se gasilci iz Ihana udeležili praznovanja 90. Letnice delovanja društva. Pot nas je izpred gasilskega doma z 22 člani odpeljala ob 13.30. V častnih uniformah smo sodelovali v paradi gasilcev in kulturnem programu, ki so ga pripravili v sodelovanju z občino Črenšovci. Kot vsakokrat so nas prijatelji iz Prekmurja dobro sprejeli in odlično pogostili. Dan in večer je minil v sproščenem vzdušju na katerem smo utrjevali in sklepali nova poznanstva. Tudi v prihodnje bomo z našimi 'pobratenci' dobro sodelovali in se srečevali na raznoraznih prireditvah in pa tudi v letošnjem poletju, ko se bomo v Prekmurje odpravili s kolesi.

 

Dne 11.5. 2014 so se Ihanski mladi gasilci udeležili Občinskega tekmovanja v orientacji, ki je potekalo v vasi Topole v GZ Mengeš. Na tekmovanje smo se odpravili z 7 ekipami. Zelo dobro pripravljenost smo potrdili z odličnimi rezultati in sicer: prva ekipa pionirk je dosegla 5. Mesto, druga ekipa pionirk je dosegla 8. Mesto, tretja ekipa pionirk pa je dosegla odlično 4. Mesto. V kategoriji pionirjev je prva ekipa dosegla 13. mesto, druga ekipa je dosegla 3. Mesto in prva ekipa pionirjev z zelo veliko prednostjo 1. Mesto. V kategoriji mladincev je bila izmed vseh sodelujočih najmlajša ekipa prav naša in je dosegla odlično 4. Mesto. Ekipi pionirjev sta se uvrstili na regijsko tekmovanje, ki bo 24.5. v Loki pri Mengšu. Vsem tekmovalcem čestitamo za dosežene rezultate.

 

Slikovno gradivo pa najdete na naši Facebook strani - skupini

 

 

Žled - intervencije!

V nedeljo 2.2. smo popoldan ob 16:48 in potem tudi ponoči odstranili podrto drevo na hišo v Goričici 43 ter na naslovu Goričica 42 izpod podrtega nadstreška rešili vozilo, namreč nanj je prav tako padlo drevo, požagali pa smo tudi nekaj drugih dreves, ki so kakorkoli ovirali ceste ali hiše. V ponedeljek 3.2. pa smo Ihanski gasilci ob žledu z žaganjem dreves omogočili da so ceste v KS Ihan bile zopet prevozne, predvsem ceste na Goričici ter cesta v Dobovlje in Oklo. Na delu je bilo skozi oba dneva v povprečju 18 gasilcev z GVC 16/25 in GVM1. Slike še sledijo.

 
Več člankov...

Obvestilo!

To spletno mesto zaradi boljšega upravljanja in brskanja po njem uporablja piškotke (cookies). Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.
Anketa
Vam je delo naših gasilcev všeč?
 
Števec
Števec pogledov vsebine : 178594
Iskanje
Kontaki
pgd.ihan@gmail.com

112

Gasilci - Reševalci

113

Policija

http://www.webanalyticsworld.net/wp-content/uploads/blogger/93-facebookgroup.jpg