Novice

Špricaj raje po šoli - Oktober mesec požarne varnosti

Letošnje geslo Špricaj raje po šoli - Oktobra - Meseca požarne varnosti, ki je za nas gasilce zelo pomemben. Veliko aktivnosti v tem mesecu čaka vse gasilce po Sloveniji, kot tudi aktivnosti našega društva in gasilske zveze. Postani prostovoljni gasilec če to še nisi.

 

Kratke novice

Prejšnji teden se je 7 naših mladih gasilcev udeležilo 16. tabora v Libeličah. Več na: http://www.domzalec.si/v-libelicah-letos-poteka-ze-16-tabor-gasilske-mladine-iz-domzalske-obcine.

Trije pionirji se pripravljajo na državno tekmovanje v orientaciji, ki bo naslednji vikend v organizaciji GZ Sveti Jurij ob Ščavnici.

Pod budnim očesom poveljnika Branka Sojerja in pomagačev se veterani pripravljajo na tekmovanje veteranov, ki bo konec meseca v Študi.

Trije tečajniki zaključujejo tečaj za NGČ na centru v Igu.

Danes pa bo gasilsko društvo bogatejše še za prenosni AED - Avtomatski Eksterni Defibrilator.

 

Gozdni požar 10.6.2014 - Matetovo znamenje

Včeraj smo ob 16:52 dobili poziv za gozdni požar pri Matetovem znamenju na Goropečah. Gorelo je cca 400m2 podrasti v gozdu. V cca 3 minutah smo izvozili na intervencijo in kasneje po 20 minutah se nas je na kraju zbralo 15 gasilcev. Intervencijo smo uspešno zaključili v sodelovanju z CPV Domžale in njihovim GVGP. Vzrok požara zaenkrat še ni znan. Nekaj foto utrinkov pa je posnel naš krajan Anže Godec.

Fotogalegija - KLIK!

 

Nočno neurje 21.8.2014 Selo in Prelog

V četrtek 21.8.2014 smo bili Ihanski gasilci spet aktivni. Ob 3:20 zjutraj smo ob močnem neurju dobili poziv na intervencijo podrtega drevesa na naslovu Selo pri Ihanu 36. Ko smo s 3 gasilci prispeli na kraj dogodka so se s situacijo že ukvarjali gasilci CPV-ja. Ob prihodu na to lokacijo smo dobili nov poziv za več odkritih streh in podrtih dreves v naselju Prelog tako da se je ekipa s kaminom odpravila na te lokacije. Tam smo tekom celotnega dopoldneva in preje noči ter do cca 14h popoldan odstranjevali podrta drevesa in sanirali/pokrivali strehe objektov. Ob tem hvala vsem ki so sodelovali na teh intervencijah ter tudi PGD Domžale-mesto in PGD Študa za pomoč na našem območju. Hvala tudi krajanom za strpnost ob odstranjevanju in sanaciji posledic ter tudi za kak prigrizek in pijačo-

Slike in kratek opis intervencij na povezavi: http://www.domzalec.si/nocno-neurje-mocno-prizadelo-prelog-pri-ihanu

Več slik pa še sledi.

 

Pomladanske novice

Po dolgem času malo novic.

 

V mesecu marcu so se pričele letošnje aktivnosti. Operativna enota izvaja mesečna usposabljanja, 3 člani se izobražujejo za NGČ na nivoju gasilske zveze, ki ga bodo v septembru tudi zaključili.

Naši mladi gasilci so se v okviru DMG ki se izvaja v POŠ Ihan udeležili tekmovanja v Šmartnem v Tuhinju in zasedli 6. mesto.
V soboto 5.4. sta se ekipa pionirjev in mladincev udeležili občinskega kviza, ki je bil v Viru, ekipa pionirjev je dosegla 4. mesto, ekipa mladincev pa 3. mesto. V nadaljevanju meseca pa sledijo vaje za občinsko orientacijo, ki bo v organizaciji GZ Mengeš.

Ekipa naših članic pa je prav tako pričela z vajami za članska tekmovanja, ki bodo predvidoma v juniju.

 

Dne 10.5.2014 smo se gasilci iz Ihana udeležili praznovanja 90. Letnice delovanja društva. Pot nas je izpred gasilskega doma z 22 člani odpeljala ob 13.30. V častnih uniformah smo sodelovali v paradi gasilcev in kulturnem programu, ki so ga pripravili v sodelovanju z občino Črenšovci. Kot vsakokrat so nas prijatelji iz Prekmurja dobro sprejeli in odlično pogostili. Dan in večer je minil v sproščenem vzdušju na katerem smo utrjevali in sklepali nova poznanstva. Tudi v prihodnje bomo z našimi 'pobratenci' dobro sodelovali in se srečevali na raznoraznih prireditvah in pa tudi v letošnjem poletju, ko se bomo v Prekmurje odpravili s kolesi.

 

Dne 11.5. 2014 so se Ihanski mladi gasilci udeležili Občinskega tekmovanja v orientacji, ki je potekalo v vasi Topole v GZ Mengeš. Na tekmovanje smo se odpravili z 7 ekipami. Zelo dobro pripravljenost smo potrdili z odličnimi rezultati in sicer: prva ekipa pionirk je dosegla 5. Mesto, druga ekipa pionirk je dosegla 8. Mesto, tretja ekipa pionirk pa je dosegla odlično 4. Mesto. V kategoriji pionirjev je prva ekipa dosegla 13. mesto, druga ekipa je dosegla 3. Mesto in prva ekipa pionirjev z zelo veliko prednostjo 1. Mesto. V kategoriji mladincev je bila izmed vseh sodelujočih najmlajša ekipa prav naša in je dosegla odlično 4. Mesto. Ekipi pionirjev sta se uvrstili na regijsko tekmovanje, ki bo 24.5. v Loki pri Mengšu. Vsem tekmovalcem čestitamo za dosežene rezultate.

 

Slikovno gradivo pa najdete na naši Facebook strani - skupini

 

 
Več člankov...

Obvestilo!

To spletno mesto zaradi boljšega upravljanja in brskanja po njem uporablja piškotke (cookies). Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.
Anketa
Vam je delo naših gasilcev všeč?
 
Števec
Števec pogledov vsebine : 133636
Iskanje
Kontaki
pgd.ihan@gmail.com

112

Gasilci - Reševalci

113

Policija

http://www.webanalyticsworld.net/wp-content/uploads/blogger/93-facebookgroup.jpg